Cultura 21

El Liceu retira l’ERO i la plantilla desconvoca la vaga

Finalment hi ha hagut entesa entre els treballadors i la direcció del Liceu. L’acord, signat aquest dimecres davant l’autoritat laboral, suposa de la retirada de l’ERO temporal que havia presentat l’empresa i la desconvocatòria de la vaga que havien tramitat els sindicats.

L’acord també implicarà la recuperació de “bona part” de la programació cancel·lada, tot i que la graella artística definitiva per al període inicialment afectat (del 20 de març al 19 d’abril i del 5 de juny al 8 de juliol) s’anunciarà “en breu”, ha informat el teatre.

De fet, l’única obra que “perilla” de les set anul·lades és Una tragèdia florentina, segons ha reconegut a l’ACN el president del comitè d’empresa del Liceu, Manuel Martínez.

Els treballadors renuncien a la paga doble

Per assolir l’acord, els treballadors han renunciat a la paga extra d’estiu, que es cobraria més endavant en uns terminis que s’han d’acabar de negociar. Aquesta renúncia permetrà fer front a part dels 1,5 milions d’euros que la Generalitat deixa d’aportar al Liceu aquest 2012.

Precisament, el fet que ara la direcció sí hagi acceptat la renúncia a la paga doble ha generat “perplexitat” entre el comitè, doncs va ser la primera proposta que van presentar a l’empresa per evitar l’ERO i la suspensió d’obres, la qual va ser rebutjada.

Ara, segons, Martínez, l’objectiu és “depurar responsabilitats, doncs no entenen que continuï al càrrec el director general del Liceu, Joan Francesc Marco, al que acusen de “mala gestió”. L’1 de març començarà la negociació d’un nou conveni col·lectiu.

Mascarell celebra l’acord

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que inicialment va qualificar de “proposta sensata” l’ERO proposat per la direcció, s’ha congratulat per l’acord assolit ara amb la plantilla, i ha felicitat ambdues parts pel seu esforç. El conseller considera que l’entesa permet afrontar “amb garanties” els efectes de la crisi econòmica, i evita que el Liceu hagi “d’arrossegar” dèficits en propers exercicis.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
2014 Grup Comunicació 21
Qui som | Contactar | Publicitat | Avís legal